Home | Berner Sennen uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!
berner sennen uit het asiel

Berner Sennen uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een nieuwe hond gaat kopen, kiezen de meeste mensen ervoor om een puppy aan te schaffen. Dat is ook niet heel gek, want het is natuurlijk hartstikke leuk om zo’n schattige puppy in huis te hebben.

Bovendien kun je op deze manier ook het langste van je lieve hond genieten en dat is wel zo fijn, want het is echt een aanvulling van het gezin. Veel mensen denken er dan vaak ook niet eens aan om eens een kijkje te nemen in het asiel. Je zult hier waarschijnlijk geen Berner Sennen puppy vinden, maar misschien wel een Berner Sennen die al wat ouder is en dat is eigenlijk minstens net zo leuk!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Berner Sennen nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Berner Sennen!

Naar het asiel

Als je naar het asiel wil gaan, dan heb je verschillende opties. Je kunt natuurlijk naar het asiel gaan en kijken of er een Berner Sennenhond in het asiel gaat, maar je kunt ook online gaan zoeken. Er zijn namelijk verschillende websites waar honden op staan die een nieuw baasje zoeken.

Een voorbeeld hiervan is www.ikzoekbaas.dierenbescherming.nl. Hier staan allemaal asieldieren die in opvangcentra van de Dierenbeschermen zitten te wachten op een nieuw baasje. Vaak staat er ook wel een overzicht van alle honden op de website van een asiel. Zo kun je dus van tevoren al even kijken of er een Berner Sennen in het asiel zit die jij misschien wil redden.

Zo komt een hond in het asiel terecht

Mensen willen nog wel eens het idee hebben dat honden die in het asiel zitten, geen goed karakter hebben en dat het vervelende honden zijn. Dat is helemaal niet altijd het geval. Sterker nog, in de meeste gevallen ligt het aan het baasje dat de Berner Sennen in het asiel terecht is gekomen.

Het kan namelijk ook gewoon zo zijn dat het baasje niet meer voor zijn hond kan zorgen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat hij gaat verhuizen en dat zijn hond niet mee kan. Het kan ook zijn dat het baasje ernstig ziek wordt of komt te overlijden of dat hij niet meer de financiële middelen heeft om voor zijn Berner Sennen te zorgen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Berner Sennen (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Berner Sennen Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

leeftijd hoe oud wordt een berner sennen

De voordelen van een Berner Sennen uit het asiel halen

Als je een Berner Sennen uit het asiel haalt, heeft dat verschillende voordelen. Ten eerste is het belangrijkste uiteraard dat je de Berner Sennen een nieuwe kans op een fijn leven geeft. Hij zat eerst opgesloten in een asiel, wat niet heel fijn is voor een hond, en dankzij jou kan hij dan weer ergens anders gaan wonen!

De Berner Sennen is een hond die heel graag buiten is en samen met zijn baasje is, dus hij zal het heerlijk vinden om het asiel uit te kunnen. Bovendien krijg je er zelf ook een heel fijn gevoel van als je ziet wat voor een geluk je zorgt bij de hond.

De prijs

Een ander voordeel van het halen van een Berner Sennen uit het asiel, is dat de kosten in het asiel een stuk lager liggen dan wanneer je een puppy koopt bij een fokker. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste is het simpelweg zo dat alle dieren in een asiel goedkoop zijn.

Het asiel wil namelijk geen winst maken, maar ze vragen echter de onkosten die zij hebben gemaakt. Je betaalt voor een hond uit het asiel gemiddeld tussen de €100,- en de €400,- euro. Dat is dus een stuk goedkoper dan een Berner Sennen puppy, die rond de €1000,- kost. Als je een Berner Sennen koopt in het asiel, is hij medisch onderzocht, gechipt, geregistreerd en ingeënt.

De gezondheid

De dieren in een asiel zijn vaak ook heel gezond. Wanneer ze te zwaar, ziek of verzwakt binnen komen, dan zullen de medewerkers van het asiel er alles aan doen om deze dieren er weer bovenop te helpen. Als de Berner Sennen een chronische aandoening heeft, zal dit meteen gemeld worden en krijg je vaak ook nog advies over hoe je het beste voor de hond kan zorgen als je besluit om hem te adopteren.

Ook kun je op deze manier dus voorkomen dat je uiteindelijk een hond hebt die ziek is, want als je dat liever niet hebt, dan kun je gewoon voor een andere hond kiezen.

Getraind

Dat is ook zo fijn aan een hond uit het asiel halen: hij is al helemaal getraind. Je hoeft hem dus niet meer op te voeden, want dat heeft iemand anders al voor je gedaan. Dat scheelt je een hoop tijd, geld en moeite, want het kan nog wel een hele klus zijn om een hond op te voeden. Zeker wanneer je nog nooit eerder een hond hebt gehad, is dit een fijne eerste hond om te hebben.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Berner Sennen

Overweeg je een Berner Sennen te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Berner Sennen Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

het karakter van de berner sennen

De nadelen van een Berner Sennen uit het asiel halen

Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan het adopteren van een Berner Sennen. De hond is vaak al wat ouder en dat betekent dus ook dat je minder lang van je Berner Sennen kunt genieten. Een puppy heeft natuurlijk nog een heel leven voor zich, maar bij een oudere hond is dat wat anders. Helaas zitten er bijna nooit Berner Sennen puppy’s in het asiel, maar altijd honden die al wat ouder zijn.

De geschiedenis

Een ander nadeel van een Berner Sennen die je uit het asiel haalt, is dat je niet zeker weet wat hij allemaal al heeft meegemaakt en hoe zijn leven eruit zag voordat hij in het asiel terecht kwam. Meestal weten de mensen in het asiel er wel wat over te vertellen, maar lang niet altijd. Dat resulteert soms in Berner Sennens die geen fijn gedrag vertonen. Wanneer dit het geval is, zal het wel altijd eerlijk verteld worden op het moment dat je naar de hond komt kijken.

Het zal dus niet zo zijn dat je thuis komt en er dan pas achter komt dat je een hond hebt geadopteerd die een lastig karakter heeft omdat hij veel mee heeft gemaakt in zijn leven.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Berner Sennen?

Bekijk dan het Berner Sennen Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Berner Sennen wilde weten in één compleet e-book!”

Berner Sennen Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Berner Sennen!

  • Wil je een Berner Sennen kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Berner Sennen zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Berner Sennen trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Berner Sennen de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Berner Sennen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Berner Sennen Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Berner Sennen Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Berner Sennen Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload