Home | Een betrouwbare Berner Sennen fokker herken je op deze manier
opletten fokker berner sennen

Een betrouwbare Berner Sennen fokker herken je op deze manier

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een hond is heel erg leuk, maar vergis je niet: het kan ook best wel lastig zijn! Hoe weet je bijvoorbeeld nou zeker dat je te maken hebt met een fokker die de juiste intenties heeft? De Berner Sennen is een grote hond en dat betekent helaas dat hij ook erg gevoelig is voor bepaalde ziektes en aandoeningen.

Het is daarom belangrijk dat hij op een zorgvuldige manier gefokt is, maar soms zijn de goede fokkers lastig te onderscheiden van de slechte fokkers. Gelukkig lees je hier waar je allemaal op moet letten wanneer je een Berner Sennenhond gaat kopen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Berner Sennen nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Berner Sennen!

Strenge regels

Een Berner Sennenhond is net zoals andere grote rassen erg gevoelig voor bepaalde aandoeningen en ziektes. Zo krijgen ze vaak last van hun gewrichten in de vorm van een heupdysplasie of een elleboogdysplasie. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er strenge regels verbonden aan het fokken van de Berner Sennen.

Zo wordt er niet alleen gekeken naar de twee ouders van een nestje, maar ook naar hun broers, zussen en andere familie. Op deze manier kan er zo goed mogelijk worden voorkomen dat er een ziek nestje komt, al kun je natuurlijk nooit uitsluiten dat iedereen heel gezond en oud wordt.

Kopen bij een erkende fokker

Als je een Berner Sennen puppy gaat kopen, heb je dus twee verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om je hond te kopen via Marktplaats, maar je kun ook kiezen voor een erkende fokker. Over het algemeen is dit een iets betere optie en ook een veiligere, want je weet hierbij zeker dat de puppy’s op een goede manier zijn gefokt.

Een erkende fokker is namelijk aangesloten bij een rasvereniging. De rasverenigingen van de Berner Sennen hebben erg strenge regels als het gaat om het fokken van deze honden, dus je weet dan zeker dat het op een juiste manier gebeurt. Deze strenge regels zijn helaas ook wel nodig, want de Berner Sennenhond is erg gevoelig voor ziektes. Door goed de stambomen na te kijken, kan er dus zoveel mogelijk voorkomen worden dat er zieke puppy’s geboren worden.

Let op: Het kopen of adopteren van een Berner Sennen (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Berner Sennen Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Grote berner sennen

Kopen via Marktplaats

Een andere optie is om een puppy te kopen via Marktplaats. Het voordeel hiervan is dat het over het algemeen iets goedkoper is en dat het aanbod ruimer is, waardoor je ook al sneller een pup in huis kunt hebben. Het grote nadeel van Marktplaats is dat er ook veel broodfokker en handelaren actief zijn. Een erkende fokker fokt echt voor zijn hobby en zal er dan ook zeker niet rijk van worden. Een broodfokker fokt wel echt om zijn boterham er mee te verdienen.

Dat zorgt ervoor dat er helaas ook fokkers tussen zitten die niet naar de stambomen kijken en dus ook zieke honden met elkaar een nestje laten krijgen.

Hier moet je voor opletten

Broodfokkers kunnen erg sluw zijn waardoor het soms lastig is om een goede verkoper te onderscheiden van een slechte verkoper. Gelukkig zijn er enkele dingen waar je op kunt letten. Koop je een Berner Sennen puppy via Marktplaats? Kijk dan eerst eens of de verkoper ook nog op een andere plek nestjes te koop heeft staan.

Je kunt ook de woonplaats van de verkoper checken en dan kijken of er in die plaats nog meer advertenties zijn geplaatst met hetzelfde telefoonnummer en dezelfde foto’s.

Marktplaats heeft echter de laatste jaren zelf ook al actie ondernomen om een einde te maken aan de handelaars. Zo is het nu niet meer mogelijk om op een anonieme manier puppy’s aan te bieden via een advertentie, waardoor ze ook gemakkelijker op te sporen zijn.

Controleer ook altijd goed de foto’s die bij de advertentie staan. Het is belangrijk dat allebei de ouders van het nestje op de foto staan. Vraag ook om informatie naar de ouders. Het is niet alleen belangrijk om dit te weten, maar als de fokker hier niets op weet te zeggen, is dat geen goed teken.

Ook de tekst bij een advertentie is belangrijk. Handelaren gebruiken namelijk vaak standaard teksten en schrijven wat de koper wil lezen. Laat je dus niet verleiden door deze teksten. Er kan wel staan dat de hond een gezondheidsverklaring heeft, maar deze kunnen ook vervalst worden. Ook staat er vaak dat de hond gewend is aan kleine kinderen, dat hij onder toezicht staat van de dierenarts en dat hij een geldig paspoort heeft.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Berner Sennen

Overweeg je een Berner Sennen te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Berner Sennen Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

berner sennen kopen

Zo weet je dat je goed zit

Hoe weet je dan zeker dat je goed zit met een fokker? Ten eerste zit een goede fokker altijd aangesloten bij een rasvereniging. Een erkende fokker verdient zijn geld niet met het fokken, maar het is echt een hobby. Dat kun je merken doordat hij dan ook altijd enthousiast over zijn honden vertelt. Hij is namelijk gek op zijn honden en laat dit ook merken. Ook zal hij altijd open en eerlijk vertellen over de manier waarop hij fokt, want het is zijn passie.

Hij pluist alle stambomen goed uit om te voorkomen dat er zieke honden in de familie voorkomen en zorgt daarnaast ook voor gezondheidsverklaringen en andere belangrijke papieren. Daarnaast zal hij ook af en toe naar een show gaan om zijn honden te laten keuren.

Een goede fokker zal niet al te vaak een nestje hebben. Het is namelijk te zwaar voor een teefje om aan de lopende band zwanger te zijn en een nestje te hebben. Fokken is een hobby en de honden zijn het belangrijkste voor de fokker. Meestal mag je ook regelmatig langskomen voordat je de puppy mee naar huis neemt, maar houd er wel rekening mee dat het voor de fokker een hobby is en dat hij ook gewoon een baan heeft en dus niet altijd tijd voor je heeft.

Daarnaast zal een fokker jou ook wat vragen stellen. Hij wil er immers zeker van zijn dat zijn geliefde Berner Sennen puppy’s naar het juiste baasje gaan. Als een erkende fokker een wachtrij heeft, is dat vervelend voor jou, maar dat is wel een goed teken.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Berner Sennen?

Bekijk dan het Berner Sennen Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Berner Sennen wilde weten in één compleet e-book!”

Berner Sennen Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Berner Sennen!

  • Wil je een Berner Sennen kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Berner Sennen zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Berner Sennen trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Berner Sennen de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Berner Sennen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Berner Sennen Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Berner Sennen Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Berner Sennen Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload