Home | Berner Sennen herplaatsen: lees hier hoe dat precies werkt (+ tips)
herplaatsing van een berner sennen

Berner Sennen herplaatsen: lees hier hoe dat precies werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je ervoor kiest om een hond te hebben, is het natuurlijk de bedoeling dat je hier de rest van zijn leven voor zorgt. Het is dan ook niet een beslissing die je eventjes maakt, maar waar je goed over na moet denken. Heb je namelijk wel tijd voor een hond en heb je de financiële middelen om er goed voor te kunnen zorgen?

Dit zijn belangrijke dingen waar je bij stil moet staan voordat je een hond in huis haalt. Natuurlijk zijn er altijd dingen die kunnen gebeuren waardoor het toch niet meer mogelijk is om voor je Berner Sennen te zorgen en in dat geval kun je kiezen voor een herplaatsing. Je leest hier wat dat precies is en hoe je dat het beste aan kunt pakken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Berner Sennen nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Berner Sennen!

Wat is een herplaatsing?

Wanneer een Berner Sennenhond wordt herplaatst, betekent dat dat hij naar een nieuwe eigenaar gaat. Je hond gaat dus verhuizen. Meestal gaat het in dit geval niet om een puppy, want de honden die herplaatst worden zijn over het algemeen wat ouder.

Je kunt een herplaatsing zelf regelen door bijvoorbeeld een advertentie te plaatsen op Facebook of op Marktplaats, maar je kunt er ook voor kiezen om hulp in te schakelen. Dit kan bij een rasvereniging voor Berner Sennenhonden, maar er zijn ook websites die zich hier mee bezig houden. Een andere optie is om contact op te nemen met de fokker waarbij je je hond hebt gekocht.

Als je echt niet meer weet wat je moet doen, kun je er ook voor kiezen om je Berner Sennen naar het asiel te brengen, maar dit is natuurlijk niet een ideale optie.

Websites om je Berner Sennen te herplaatsen

Het herplaatsen van je Berner Sennenhond hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Er zijn namelijk ook websites die speciaal hiervoor het leven in zijn geroepen. Voorbeelden hiervan zijn www.verhuisdieren.nl en www.ikzoekeenbaas.nl. Op deze websites vind je een uitgebreid overzicht van alle honden die op dit moment ter adoptie aan worden geboden en je kunt jouw Berner Sennen hier dus ook aanmelden.

Via zo’n site wordt met zorg een nieuw baasje uitgezocht. Dat is ook wel nodig, want er worden nog wel eens impulsaankopen gedaan via het internet. Als je ervoor kiest om je Berner Sennen te laten herplaatsen bij een fokker of een speciale organisatie dan is de kans ook groot dat hij de juiste nieuwe eigenaar terecht komt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Berner Sennen (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Berner Sennen Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

berner sennen namen

Moeilijke keuze

Het is vaak een hele moeilijke beslissing om je Berner Sennen te laten herplaatsen. Zeker wanneer je eigenlijk helemaal geen afscheid wil nemen van je lieve hond kan het erg pijnlijk zijn. Het is namelijk niet altijd een keuze die je wil maken, soms moet het nou eenmaal door omstandigheden. Toch is het belangrijk dat je op zulke momenten je verantwoordelijkheid neemt, anders kan je hond er ook aan onderdoor gaan.

Het laatste wat je wil is uiteraard dat je Berner Sennen meer lijdt dan nodig is. Wanneer je hond niet meer gelukkig is of jij er niet meer goed voor kunt zorgen, is een herplaatsing misschien wel de enige juiste keuze die je kunt maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je hond.

Zo gaat een herplaatsing in zijn werk

Wanneer je ervoor kiest om je Berner Sennenhond te laten herplaatsen, kun je dit dus zelf doen of met de hulp van een externe partij. Je neemt in ieder geval contact op met de persoon of vereniging waarvan je graag wil dat die jou helpen.

Zij kijken vervolgens goed naar jouw Berner Sennen en naar zijn karakter zodat ze het juiste baasje kunnen vinden. Er wordt dan een profiel gemaakt van jouw hond en op basis daarvan wordt er een baasje uitgezocht of kunnen potentiële baasjes jouw Berner Sennen uitkiezen.

Wanneer er dan een match lijkt te zijn, vindt er eerst een ontmoeting plaats. Er moet namelijk wel gekeken worden of het klikt tussen de twee partijen en je Berner Sennen wordt niet zomaar overgeplaatst naar een nieuw huis.

Soms zijn er meerdere ontmoetingen nodig voor de nieuwe eigenaar om te beslissen of hij jouw Berner Sennen over wil nemen. Haast dit proces ook niet en neem er alle tijd voor, want dan is de kans het grootste dat je hond ook bij de juiste nieuwe eigenaar terecht komt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Berner Sennen

Overweeg je een Berner Sennen te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Berner Sennen Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

berner sennen kruisingen

Eerlijk zijn

Wanneer je ervoor kiest om je Berner Sennenhond te laten herplaatsen, dan moet je natuurlijk ook wel het een en ander over je hond vertellen en over de reden waarom je voor de herplaatsing wil kiezen. Het is belangrijk dat je op zo’n moment eerlijk bent.

Je hebt er niets aan om te liegen, de nieuwe eigenaren ook niet en je hond natuurlijk al helemaal niet. Het kan zelfs heel nadelig uitpakken om niet eerlijk te zijn over de reden waarom je je Berner Sennenhond wil laten herplaatsen.

Mocht je jouw Berner Sennen bijvoorbeeld weg willen doen omdat hij niet goed tegen drukte kan, kun je dit gewoon zeggen. Er kan dan namelijk gericht gezocht worden en dan zal hij ook geplaatst worden bij een nieuwe eigenaar die op een rustige plek woont of waar niet te veel mensen in huis wonen.

Als je hier niet eerlijk over bent, kan het zijn dat je Berner Sennen midden in de stad terecht komt of komt te wonen bij een gezin met jonge kinderen. De nieuwe eigenaren zullen dan tegen dezelfde problemen aanlopen en dan moet je hond dadelijk opnieuw herplaatst worden.

Dit kun je doen als je een Berner Sennenhond wil adopteren

Wil jij graag een Berner Sennen hebben die al wat ouder is? Je kunt dan kiezen voor een hond die herplaatst moet worden. Hiervoor kun je contact opnemen met een fokker, je kunt gaan kijken in het asiel of je kunt eens een kijkje nemen op een speciale website voor herplaatsingen. Dit zijn de fijnste en makkelijkste manieren om een nieuwe hond te adopteren.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Berner Sennen?

Bekijk dan het Berner Sennen Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Berner Sennen wilde weten in één compleet e-book!”

Berner Sennen Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Berner Sennen!

  • Wil je een Berner Sennen kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Berner Sennen zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Berner Sennen trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Berner Sennen de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Berner Sennen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Berner Sennen Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Berner Sennen Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Berner Sennen Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload