Home | Een Berner Sennen kopen? Lees deze ultieme gids dan
berner sennen kopen

Een Berner Sennen kopen? Lees deze ultieme gids dan

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Berner Sennen koop je niet zomaar. Het is natuurlijk wel een hele lieve, vriendelijke en waakzame hond, maar het is ook een erg grote hond. Er zijn dan ook een hoop dingen die je jezelf af moet vragen voordat je een Berner Sennenhond koopt.

Als je er dan uiteindelijk toch voor kiest om een Berner Sennen te kopen, moet je je af gaan waar je hem precies gaat kopen. Wil je namelijk een puppy of wil je al een volwassen hond? Waar moet je eigenlijk allemaal op letten wanneer je een nieuwe hond gaat kopen?

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Berner Sennen nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Berner Sennen!

Een Berner Sennen adopteren

De meeste mensen kiezen ervoor om een Berner Sennen puppy te kopen, terwijl het net zo leuk kan zijn om een volwassen hond te kopen. Een puppy is natuurlijk wel heel schattig, maar het adopteren van een hond heeft ook veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld een stuk voordeliger.

Voor een puppy kun je namelijk al snel zo’n €1000,- betalen terwijl een oudere hond een stuk duurder is. Je kunt een Berner Sennen adopteren uit het asiel, maar je kunt ook op het internet rond zoeken.

Er zijn namelijk websites waar honden aan worden geboden ter adoptie zoals www.ikzoekeenbaas.nl. Daarnaast hoef je een geadopteerde hond niet meer te trainen en af te richten, want dat is al voor je gedaan. Dit bespaart je een hoop tijd, moeite en kosten.

Mensen denken wel eens dat het aan de hond ligt wanneer hij aan wordt geboden ter adoptie, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Sterker nog, vaak ligt het zelfs aan het baasje! Er zijn verschillende redenen waarom iemand zijn hond afstaat ter adoptie.

Misschien gaat het baasje wel verhuizen en kan hij zijn Berner Sennen niet meenemen, kan hij om een bepaalde reden niet meer voor zijn hond zorgen of heeft hij niet meer de financiële middelen om zijn hond te verzorgen. Een hond adopteren is daarom nog helemaal geen slecht idee.

Een Berner Sennen kopen bij een fokker

De meeste mensen kiezen er echter toch voor om een Berner Sennen puppy te kopen. Logisch, want ze zijn ontzettend schattig en op deze manier kun je ook het langste van je hond genieten. Er zijn verschillende opties wanneer je een Berner Sennen puppy wil kopen. Zo kun je ervoor kiezen om je puppy te kopen bij een erkende fokker.

Het grote voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je pup op een goede manier gefokt is. Een erkende fokker zit namelijk aangesloten bij een rasvereniging voor de Berner Sennen, waardoor hij zich aan verschillende regels moet houden. De regels voor het fokken van de Berner Sennenhond zijn erg streng omdat ze zo gevoelig zijn voor ziektes en aandoeningen. Door je puppy bij een erkende fokker te kopen, weet je dus zeker dat er goed is gekeken naar de stambomen van de ouders van het nestje.

Let op: Het kopen of adopteren van een Berner Sennen (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Berner Sennen Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Grote berner sennen

De kosten

Een erkende fokker heeft ook wel een aantal nadelen. Zo betaal je hier ook het meeste geld voor een puppy. In het geval van de Berner Sennenhond is dat ongeveer €1000,-. Dat is op zich geen gek bedrag, want de fokker maakt natuurlijk ook veel onkosten wanneer hij voor zijn honden en voor het nestje moet zorgen.

Zo moet hij bijvoorbeeld ook zorgen voor bepaalde gezondheidsverklaringen en andere medische papieren. Deze kosten allemaal veel geld. Daarnaast is er bij een erkende fokker ook wel eens een wachtrij. Dat is misschien vervelend voor jou, maar ook wel weer een goed teken.

Een goede fokker zal namelijk niet heel vaak een nestje hebben omdat het niet goed is voor het teefje om vaak zwanger te zijn.

De juiste verkoper

Wanneer je een Berner Sennen wil gaan kopen, zul je waarschijnlijk kijken naar verschillende verkopers. Hoe weet je nou welke het beste is? Er zijn helaas nog altijd mensen die zieke puppy’s doorverkopen puur omdat ze zelf geld willen verdienen. Vraag altijd goed door bij de fokker.

Niet alleen over het nestje, maar ook over zijn manier van fokken. Een goede fokker is namelijk dol op zijn honden en het fokken is zijn hobby. Hij zal hier dus ook graag over willen vertellen.

Ook is hij heel open over de ouders van het nestje en kan hij zonder problemen de stambomen laten zien. Vertrouw je het niet? Zoek dan gewoon verder naar een andere fokker die je wel vertrouwt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Berner Sennen

Overweeg je een Berner Sennen te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Berner Sennen Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

verschillen berner sennen reu teef

Hier moet je op letten wanneer je een Berner Sennen aanschaft

Een Berner Sennen is een grote hond en behoort tot de dogachtigen. Hierdoor is het een levensgrote teddybeer, maar het betekent ook dat je genoeg ruimte moet hebben voor je hond. Hij heeft namelijk veel meer ruimte nodig dan een kleinere hond of een kat.

Je denkt misschien dat je alleen de hond in huis hebt en dat je het niet zal merken als hij in een hoekje ligt of op de bank ligt te slapen, maar dat is niet zo. Hij heeft namelijk ook een mand om in te slapen en een bench die ruimte in beslag nemen.

Verder heeft een Berner Sennen genoeg beweging nodig en die moet hij wel kunnen krijgen. In een klein huisje waar hij zich niet vrij kan bewegen of fijn kan spelen zal hij zich niet zo comfortabel voelen. Ga dus goed bij jezelf of je wel de ruimte hebt voor een grote hond zoals de Berner Sennen.

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat het houden van een grote hond meer geld kost dan een kleine hond. Ook dit is weer iets waar je misschien niet zo snel over nadenkt. Een grote hond eet bijvoorbeeld meer dan een kleine hond en je zal dus ook meer voedsel moeten kopen.

Daarnaast zijn bezoekjes aan de dierenarts vaak ook wat duurder. Dat komt omdat ze sterkere of meer medicijnen nodig hebben voor hun grote lichaam en ook operaties zijn vaak duurder bij een grote hond. Kijk dus ook goed naar je financiële situatie wanneer je een Berner Sennenhond wil kopen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Berner Sennen?

Bekijk dan het Berner Sennen Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Berner Sennen wilde weten in één compleet e-book!”

Berner Sennen Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Berner Sennen!

  • Wil je een Berner Sennen kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Berner Sennen zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Berner Sennen trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Berner Sennen de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Berner Sennen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Berner Sennen Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Berner Sennen Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Berner Sennen Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload