Home | Zoek je een Berner Sennen kruising of mix? Bekijk dit overzicht
berner sennen kruisingen

Zoek je een Berner Sennen kruising of mix? Bekijk dit overzicht

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Berner Sennen is al een heel oud ras dat afkomstig is uit Zwitserland. Er zijn vier verschillende Zwitserse hondenrassen waar de Berner Sennenhond er dus eentje van is. Hij leefde vele jaren alleen hier totdat hij uiteindelijk ook in de rest van Europa populair werd.

Inmiddels is het ook in ons land een hele populaire hond. Dankzij zijn goede kwaliteiten is het ook een hele populaire ras om te gebruiken voor een kruising. Hieronder vind je een lijst van verschillende Berner Sennenhonden kruisingen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Berner Sennen nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Berner Sennen!

De Berner Sennenhond

De Berner Sennen is een heel populair ras om mee te mixen en dat heeft verschillende redenen. Het is een heel sterke en krachtige hond en behoort tot de dogachtigen. Deze honden kunnen al snel agressief overkomen dankzij hun grote verschijning, maar bij de Berner Sennen is dat dus niet het geval.

Wanneer hij goed wordt opgevoed, heeft hij juist een hele zachtaardige ziel. Het is een rustige hond, waakzaam en erg beschermend. Hij wil dan ook graag met zijn gezin spelen. Tegelijkertijd is het ook een hele zelfstandige hond en kan hij prima alleen gelaten worden.

Kruisingen

Dat verschillende rassen met elkaar gemixt worden, is niets nieuws. Het wordt namelijk al erg lang gedaan. Op deze manier krijg je een hond die zowel de uiterlijke kenmerken als de psychische kenmerken heeft van twee rassen. Wanneer er met de Berner Sennen gekruist wordt, krijg je meestal een hond die rustig en zorgzaam is en redelijk groot van formaat is. Het kruisen van twee verschillende rassen heeft ook een aantal voordelen.

Eentje daarvan is dat een kruising vaak gezonder is dan een pure rashond. Dat komt omdat bepaalde rashonden erg gevoelig zijn voor specifieke aandoeningen of ziektes. Helaas is dat bij de Berner Sennen ook zo. Door hem te mixen met rassen die over het algemeen gezonder is, krijg je dus ook een hond die wat gezonder is dan de Berner Sennen.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Berner Sennen (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Berner Sennen Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

kruising berner sennen labrador

De Berner Sennen en de Golden Retriever

Zowel de Berner Sennen als de Golden Retriever zijn twee ontzettend populaire hondenrassen. Bovendien zijn ze allebei heel vriendelijk, waardoor je een hele lieve hond krijgt wanneer je de twee rassen met elkaar mixt. De kruising wordt ook wel de Golden Berner Sennenhond genoemd.

Hij is erg aanhankelijk en zullen, mits ze goed op zijn gevoed, ook vriendelijk zijn naar vreemden. Ze willen het liefste de hele dag mensen om hun heen hebben en houden er dus niet van om alleen gelaten te worden. Het is een perfect ras voor een gezin, want het is een hele zachtaardige hond. Gemiddeld wordt de Golden Berner Sennen tussen de 58 en de 70 centimeter groot en weegt hij tussen de 32 en de 50 kilo.

De Berner Sennen en de Poedel

Wanneer je de Berner Sennen kruist met de Poedel, krijg je de Bernedoodle. Qua uiterlijk is dit echt een combinatie van de twee rassen. Hij heeft namelijk de kleuren en de markeringen die typisch zijn voor de Berner Sennenhond, maar hij heeft de vacht waar de Poedel bekend om staat.

De Poedel is over het algemeen een geschikte hond voor mensen die last hebben een hondenallergie, maar de kans dat de Bernedoodle dit ook is, is klein. Hoe groot dit ras ongeveer wordt, verschilt enorm. Het hangt vooral af van de grootte van de Poedel. Wanneer de Poedel ouder van het nestje een standaard maat heeft, zal de Bernedoodle waarschijnlijk tussen de 43 en de 64 centimeter lang zijn en weegt hij tussen de 23 en de 46 kilo.

Het is een heel energiek ras en heeft dan ook veel beweging en training nodig. Hij heeft ook een scherpe jachtneus en houdt wel van wat avontuur. Tegelijkertijd zul je hem ook wel op de bank zien liggen, want hij is dol op mensen om zich heen.

De Berner Sennen en de Border Collie

De kruising tussen de Border Collie en de Berner Sennenhond wordt ook wel de Bordernese genoemd. Qua uiterlijk lijkt hij meestal vooral op de Border Collie, maar dan met de kleuren en de markeringen van de Berner Sennen. Beide rassen hebben een dikke vacht met middellange haren, dus de pup heeft dit meestal ook.

Gemiddeld is de Bordernese tussen de 51 en de 64 centimeter hoog en weegt hij tussen de 20 en de 38 kilo. Het is een hele aanhankelijke en lieve hond. Beide rassen zijn redelijk beschermende honden, vooral de Border Collie, en de kruising is dit dus ook. Hij zal dan ook vooral de jongere familieleden willen beschermen.

Tegenover vreemden zijn ze meestal wat afstandelijker, maar door training kan hij wel wat socialer worden. Allebei de ouders zijn erg intelligent, dus de Bordernese is dat over het algemeen ook.

De Berner Sennen en de Husky

Als je de Berner Sennen kruist met de Husky dan krijg je de Bernsky. Het is een hele opvallende puppy. Hij heeft namelijk een grote donzige vacht en felblauwe ogen. Dat heeft hij van zijn Husky ouder. Daarentegen heeft hij wel het zwarte en bruine van de Berner Sennen. Hoe de kop er precies uitziet, is elke keer anders.

Hij kan de mimiek van de Husky krijgen, maar ook de bruine wenkbrauwen van de Berner Sennen. Wel zal hij grote oren hebben die driehoekig van vorm zijn, want dit hebben allebei de rassen. Of deze recht overeind staan of juist slap naar beneden hangen, is echter elke keer weer een verrassing.

Meestal wordt deze kruising tussen de 53 en de 66 centimeter groot en weegt hij tussen de 20 en de 41 kilo. Het is een energieke hond die veel beweging nodig heeft en hij vindt het niet fijn om veel alleen te worden gelaten.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Berner Sennen

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Berner Sennen? Bekijk dan ook het Berner Sennen Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

kruising berner sennen poedel

De Berner Sennen en de Labrador

Door de Berner Sennen te kruisen met het meest populaire ras, namelijk de Labrador, krijg je de Labernese. Deze hond is heel vriendelijk, intelligent en actief. Hij houdt ervan om te gaan joggen of zwemmen. Daarnaast is hij ook erg gehoorzaam en makkelijk te trainen.

Hij heeft een middellange vacht die verschillende kleuren kan hebben, maar naar alle waarschijnlijkheid toch de kleuren van de Berner Sennen erft. Hij is gemiddeld tussen de 54 en de 66 centimeter lang en weegt tussen de 25 en de 36 kilo.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Berner Sennen?

Bekijk dan het Berner Sennen Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Berner Sennen wilde weten in één compleet e-book!”

Berner Sennen Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Berner Sennen!

  • Wil je een Berner Sennen kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Berner Sennen zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Berner Sennen trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Berner Sennen de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Berner Sennen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Berner Sennen Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Berner Sennen Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Berner Sennen Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload