Home | Berner Sennen namen: dit artikel helpt je op weg (+ tips)
berner sennen namen

Berner Sennen namen: dit artikel helpt je op weg (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Yes! Je hebt eindelijk de beslissing genomen om een Berner Sennen te kopen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, al moet je wel nog even een goede naam bedenken. Soms is dat wat lastiger dan het lijkt. Wat is namelijk nou een echte goede naam voor een hond?

Wanneer je niet het enige baasje van de Berner Sennen bent, moeten jullie namelijk een naam vinden die jullie allemaal mooi vinden. Wil je een stoere naam, grappige naam of juist een hele lieve naam?

Het kan soms moeilijk zijn om de juiste naam te vinden. Bovendien zijn niet alle namen even handig. Als je echt nog niet weet hoe je je Berner Sennen moet noemen, kun je inspiratie op doen uit de lijst met namen hieronder.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Berner Sennen nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Berner Sennen!

Het bedenken van de naam

Het bedenken van de naam van je Berner Sennen kan nog best wel eens een lastige klus zijn. Zeker wanneer je de hond nog niet in huis hebt en hem dus nog niet zo goed kent, weet je niet altijd of de naam wel echt bij het beestje past.

Je kunt natuurlijk niet na een tijdje de hond ineens anders gaan noemen als je toch niet tevreden bent met de naam, want dat zal alleen maar voor verwarring zorgen bij je Berner Sennen. Je moet dus meteen met een goede naam komen.

Je kunt kiezen voor een veilige naam die wel vaker voorbij komt bij een hond, zoals Boris of Oscar. Dat zijn ook twee namen die goed passen bij een hond die zo groot is als de Berner Sennen. Het kan echter ook wel leuk zijn om te kiezen voor een naam die je wat minder vaak hoort, zoals Gizmo of Flugel.

Een andere leuke optie is om je hond een dubbele naam te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Sir Charles of Lady Madonna? Je kunt de hond van ook wel alleen Charles noemen, of alleen Madonna of Lady. Dat is misschien iets makkelijker en sneller om uit te spreken.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Berner Sennen wordt ook uitgebreid behandeld in Berner Sennen Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kortharige berner sennen

Een passende naam

Wanneer je een naam gaat bedenken voor je Berner Sennen, is het soms ook wel handig om het uiterlijk van de hond in je achterhoofd te houden. Bij een grote hond zoals de Berner Sennen past namelijk niet echt de naam Snoetje. Ook moet je goed kijken naar de vacht van de hond en zijn kleuren en patronen. De Berner Sennen heeft namelijk een zwarte basiskleur en heeft bruinkleurige vlekjes boven zijn ogen, op zijn wangen, poten en borst.

Daarnaast heeft hij ook witte vlekken, namelijk op zijn snuit, bles, voeten, borst en de punt van de staart. Dit is altijd een vast patroon en hij heeft niet echt kleine vlekjes of stippen, waardoor de namen Vlekje of Stip ook niet heel goed bij de Berner Sennen passen. Al kan dat natuurlijk ook wel weer de grap zijn om hem dan juist wél zo te noemen.

Verschillende soorten namen

Er zijn veel verschillende hondennamen waar je uit kunt kiezen wanneer je een geschikte naam voor jouw Berner Sennen gaat bedenken. Zo heb je stoere namen, lieve namen, maar ook stoere namen. Je kunt kiezen voor een grappige naam zoals Barbie of je kunt je Berner Sennen vernoemen naar een bekend persoon, zoals Michael Jackson of Lady Gaga. Er zijn ook nog hondennamen die wat stoerder zijn en die je niet zo vaak hoort, zoals Asta of Skody.

Verder heb je ook nog namen die extra mooi zijn omdat ze een speciale betekenis hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een naam die past bij jouw favoriete vakantiebestemming waar je veel mooie herinneren aan hebt of een mooie Aziatische hondennaam. Zo heb je bijvoorbeeld Kynai, wat ‘geen zorgen’ betekent of Mirai, wat ‘een gouden toekomst’ betekent.

Leer alles over jouw lieve Berner Sennen

Wil je álles leren over jouw Berner Sennen? Bekijk dan ook het Berner Sennen Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

herplaatsing van een berner sennen

Een aantal tips

Een hondennaam moet ook wel praktisch zijn. Hij moet bijvoorbeeld makkelijk te roepen zijn. Daarom is het handig als de naam van je Berner Sennen maar één of twee lettergrepen heeft. Bartholomeus kan bijvoorbeeld een hele mooie naam zijn voor je hond, maar deze is niet heel makkelijk om uit te roepen.

Zorg er dan ook voor dat de naam duidelijke klanken heeft. Honden reageren daar namelijk het beste op, omdat hij zijn naam dan ook beter kan herkennen.

Tot slot is het ook nog erg handig om een naam te kiezen die niet te veel op een commando lijkt. Raf is bijvoorbeeld geen handige naam voor je Berner Sennen, want dit lijkt erg veel op het commando ‘af’. Je hond zal dan niet goed het verschil horen en hier kan hij erg van in de war raken.

Voorbeelden van hondennamen

Heb je nog steeds geen inspiratie? Hier zijn een aantal voorbeelden van namen die leuk zijn voor jouw Berner Sennen:

Aaron Ace Alvin
Amigo Ardo Arthur
Baco Bailey Balou
Banjo Bas Baxter
Beer Benji Bernard
Bikkel Bono Boris
Bowie Breezer Bruce
Bruno Buddha Casper
Charlie Chloe Chubby
Cooper Dax Dex
Duc Elmo Enzo
Flugel Fons Freek
Frodo Gabber Gizmo
Gody Goomer Gus
Harry Hugo Hummer
Huub Igor Isabeau
Isabel Iwan Jack
James Janssen Jardo
Jax Jazzy Jip
Jois Jur Kadhi
Kanjer Kas Kay
Kazan Kees Kroket
Kwibus Kwispel Larry
Lazy Leroy Levi
Lobbes Loekie Lola
Londen Lou Louie
Luca Luke Lummel
Macho Major Marley
Matz Max Mazzel
Mick Mo Molly
Moos Muffin Nacho
Nando Nelson Nico
Nikita Noah Nola
Obi-Wan Odie Olaf
Oliver Oscar Otis
Paddy Pelle Pepper
Peter Pim Polo
Prins Puck Pumba
Quinn Rambo Redbull
Remy Rex Richard
Rico Ringo Robin
Rocky Romeo Rosie
Rover Royce Saartje
Sally Sam Samson
Scarlett Schurk Scoobie
Sem Sep Shelby
Sjaak Skippy Skittles
Sloeber Snickers Snoepie
Sophie Spetter Spike
Stella Ster Stewie
Suus Taco Tank
Tarzan Taylor Ted
Teun Tex Thomas
Tibo Tim Timo
Timon Tinus Tito
Toby Toeter Tommie
Troela Tucker Twix
Victoria Viktor Vino
Vodka Whisker Wifi
Willem Winston Woezel
Yeti Yoda Yup
Zack Zaro Zeus
Zippo Zirco Zita
Zipper Zero Zohra
Zoey Zombie Zoran
Zwabber Zwieber Zyra
Zion

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Berner Sennen?

Bekijk dan het Berner Sennen Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Berner Sennen wilde weten in één compleet e-book!”

Berner Sennen Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Berner Sennen!

  • Wil je een Berner Sennen kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Berner Sennen zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Berner Sennen trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Berner Sennen de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Berner Sennen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Berner Sennen Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Berner Sennen Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Berner Sennen Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload