Home | Een Berner Sennen puppy duur? Dit mag je qua prijs verwachten
PRijs van een berner sennen

Een Berner Sennen puppy duur? Dit mag je qua prijs verwachten

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Berner Sennen koop je niet zomaar even. Het is namelijk niet zo dat je alleen even een puppy koopt en dat je dan klaar bent met alle kosten. Er zijn waarschijnlijk een hoop dingen waar je nog niet aan had gedacht, maar die wel handig zijn om te weten.

Zo betaal je bijvoorbeeld voor elk ras een ander bedrag en zijn er ook nog andere kosten die erbij komen kijken. Daarnaast heb je een hond natuurlijk niet voor even, maar voor het leven. Het is daarom belangrijk dat je zeker weet dat je ook financieel gezien klaar bent voor deze stap. Hier lees je alles over de prijs van een Berner Sennen puppy.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Berner Sennen nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Berner Sennen!

Zoveel betaal je voor een Berner Sennen puppy

Een hond is niet goedkoop en een Berner Sennen dus ook niet. Je betaalt tussen de €1000,- en de €2000,- euro voor een Berner Sennen. Hoe duur je hond precies is, hangt van verschillende factoren af. Het belangrijkste is de plek waar je hem koopt.

Als je je puppy bij een erkende fokker kwijt, zal het bedrag meer richting de €2000,- gaan. Een erkende fokker is namelijk aangesloten bij een rasvereniging en moet zich aan strenge fokregels houden.

Ze zorgen ervoor dat de nestjes helemaal gezond zijn en kunnen dit ook aantonen met een stamboom, paspoort en gezondheidsverklaring. Het fokken van Berner Sennens kost veel tijd, geld en moeite en om dit te compenseren ligt de prijs van een pup nou eenmaal redelijk hoog.

Een andere optie is om je Berner Sennen puppy te kopen via Marktplaats. Hier betaal je een stuk minder en de prijs zal dan ook meer richting de €1000,- gaan. Dat is natuurlijk een groot verschil met een erkende fokker en de reden hiervan is dan ook dat zij niet aangesloten zitten bij een officiële rasvereniging.

Houd er wel rekening mee dat er ook broodfokkers en handelaren actief zijn op dit platform en dat zij ook zieke puppy’s doorverkopen zodat ze er zelf veel geld aan kunnen verdienen.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Berner Sennen (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Berner Sennen Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

berner sennen trimmen

Deze kosten komen er ook nog bij

Wanneer je een hond koopt moet je aan drie dingen denken: de aanschafkosten, de onderhoudskosten en kosten bij het afscheid. De kosten bij het afscheid zijn natuurlijk nog heel ver weg en daar denk je waarschijnlijk nog niet aan wanneer je je pup op gaat halen.

De aanschafkosten gaan wel wat verder dan alleen het kopen van de Berner Sennen puppy. Er zijn namelijk ook spullen die je aan moet schaffen, zoals etensbakken, speeltjes, een riem en hondenvoer. Deze spullen kun je allemaal kopen bij een dierenspeciaalzaak en kosten in totaal tussen de €50,- en de €100,-. Er wordt vaak geadviseerd om hetzelfde voer te kopen als je fokker heeft.

Een Berner Sennenhond in de groei heeft de juiste voeding nodig om een heupdysplasie, elleboogdysplasie en groeikreupel te voorkomen. Je kunt dus het beste voer kopen dat speciaal is ontwikkeld voor grote hondenrassen. Een zak puppyvoer van twintig kilo kost ongeveer €70,-.

Medische kosten

Om je puppy in te laten enten en om hem te laten registreren, betaal je ook nog zo’n €50,-. Als je wil voorkomen dat jouw Berner Sennen later ook weer puppy’s krijgt, kun je kiezen voor een castratie of een sterilisatie.

De kosten van een sterilisatie zijn ongeveer €350,- en die van een castratie liggen rond de €200,-. Verder is het ook nog verstandig om op puppycursus te gaan. Tijdens zo’n training krijg je hulp met het aanleren van bepaalde trucjes en commando’s.

Hier leert je hond bijvoorbeeld dat hij niet moet blaffen naar vreemde mensen, hoe hij aan de riem mee moet lopen en hoe hij zich moet gedragen. Ook is het erg belangrijk voor de verdere socialisatie van je hond. Een puppy training kost gemiddeld €150,-.

Een slaapplek

Daarnaast moet je natuurlijk ook een slaapmand en een bench kopen. Een Berner Sennen puppy is misschien nog redelijk klein, maar uiteindelijk wordt het een hele grote hond. Het is daarom belangrijk dat je ook een hele grote bench hebt.

Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je hond altijd helemaal opgerold in zijn hokje ligt te slapen. Sterker nog, dat is niet goed voor zijn ontwikkeling. Zorg er dus voor dat hij uitgestrekt kan liggen. Hiervoor hoef je overigens niet per se een bench te hebben, maar een kleed of een groot kussen in de gang zal ook al voldoende zijn.

Leer alles over jouw Berner Sennen puppy

Wil je álles weten over jouw Berner Sennen puppy? Bekijk dan ook het Berner Sennen Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

berner sennen uit het asiel

Lange tijd

Een Berner Sennen heb je natuurlijk niet voor even en er komen ook onderhoudskosten bij kijken. Zo moet je uiteraard altijd voer blijven kopen voor je hond. Hoeveel dat precies is, verschilt ook per ras. Kleine honden eten vanzelfsprekend minder dan grote honden.

Een Berner Sennen is een grote hond en zal hij dus ook veel brokken eten. Let er wel op dat je hond goed slank blijft. Een Berner Sennen is namelijk gevoelig voor overgewicht, dus geef hem niet te veel eten. Desnoods kun je ervoor kiezen om de brokken elke dag af te wegen zodat je zeker weet dat je niet te veel geeft.

Daarnaast moet je ook hondenbelasting betalen. Hoeveel dit precies is, hangt af van de gemeente waar je woont. Gemiddeld kost het zo’n €80,- per jaar. Ook moet je elk jaar minstens een keer naar de dierenarts voor een check-up. De jaarlijkse inentingen van je hond kosten gemiddeld €90,-.

Naast zijn inenting krijgt hij dan ook een vlooienbehandeling en wordt hij ontwormd. Daarnaast kan je hond natuurlijk ook ziek worden en dan worden de medische kosten ineens een stuk hoger. Wel kun je kiezen voor een ziektekostenverzekering voor je hond, deze kost gemiddeld tussen de €10,- en de €15,- per maand.

Wanneer je op vakantie gaat, moet je je hond natuurlijk op een goede plek achterlaten als hij niet mee op vakantie kan gaan. Je kunt hem achterlaten bij een pension. Het kost zo’n €15,- tot €20,- per dag om je Berner Sennen hier achter te laten.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Berner Sennen?

Bekijk dan het Berner Sennen Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Berner Sennen wilde weten in één compleet e-book!”

Berner Sennen Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Berner Sennen!

  • Wil je een Berner Sennen kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Berner Sennen zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Berner Sennen trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Berner Sennen de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Berner Sennen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Berner Sennen Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Berner Sennen Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Berner Sennen Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload