Home | Berner Sennen puppy kopen en in huis halen? Lees dan zeker dit
puppy berner sennen

Berner Sennen puppy kopen en in huis halen? Lees dan zeker dit

⏱ Leestijd: 4 minuten

Is er iets leuker dan het kopen van een puppy? Een hond is natuurlijk hartstikke leuk om te hebben, maar een puppy is nog net even iets leuker omdat ze zo klein en schattig zijn. Vergis je echter niet, want het kan ook een flinke uitdaging zijn.

Dat begint eigenlijk al voordat je de pup daadwerkelijk in huis hebt. Er zijn namelijk een hoop dingen waar je rekening mee moet houden en waar je op moet letten wanneer je een puppy koopt. Waar kun je bijvoorbeeld het beste een puppy kopen?

En moet je je huis ook nog op voorbereiden op de komst van het nieuwe gezinslid? Hier lees je alles dat je moet weten over het kopen van een Berner Sennen puppy.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Berner Sennen nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Berner Sennen!

Hoe koop je een Berner Sennen puppy?

Er zijn verschillende manieren hoe je een Berner Sennen puppy kunt kopen. Je kunt natuurlijk het erop gokken dat ze bij het asiel er eentje hebben, maar die kans is heel klein. Je kunt daarom beter gaan naar iemand die echt honden fokt.

Dit kan bij een erkende fokker, maar er zijn ook genoeg mensen die puppy’s verkopen via een advertentie op Marktplaats. Allebei de manieren van een puppy kopen hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Een puppy kopen bij een erkende fokker

Het beste is om een Berner Sennen puppy te kopen bij een erkende fokker. Deze is namelijk aangesloten bij een rasvereniging die hoge eisen stellen aan hun leden. Hierdoor weet je zeker dat je te maken hebt met een verkoper die de juiste intenties heeft en die op een verantwoorde manier omgaat met het fokken van zijn Berner Sennenhonden.

Er zitten namelijk hele strenge regels aan het fokken van Berner Sennens omdat ze zo vatbaar zijn voor ziektes. Een erkende fokker kijkt dus heel goed naar de stambomen van de honden en kijkt of er ergens in de familie een hond last heeft gehad van een heup- of elleboogdysplasie.

Nadeel

Het nadeel van het kopen van een puppy bij een erkende fokker is dat je vaak langer moet wachten en dat je ook de hoofdprijs voor een pup betaalt. De fokkers willen namelijk hun honden niet overbelasten door ze de hele tijd zwanger te laten zijn en hebben meestal één keer per jaar een nestje.

Omdat zij aan de strenge regels moeten voldoen, hebben zij ook veel kosten. Dit moet natuurlijk wel enigszins vergoed worden, al zullen erkende fokkers nooit heel rijk worden van het fokken. Je betaalt zo’n €950,- voor een Berner Sennen puppy. Let er echter wel op dat je niet meer dan dit betaalt, want dan betaal je echt te veel voor de puppy.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Berner Sennen (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Berner Sennen Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

gewicht van een berner sennen

Marktplaats

Een andere optie is dus om een puppy te kopen via Marktplaats. Het voordeel hiervan is dat het meestal een stuk goedkoper is. De prijs van een puppy is dan soms enkele honderden euro’s lager. Dat scheelt natuurlijk een heleboel.

Bovendien is er op Marktplaats een groter aanbod. Dat klinkt misschien heel fijn, maar betekent vaak ook dat de teefjes aan een stuk door zwanger zijn. Of dat heel fijn is, kun je je afvragen. Bovendien zijn er op Marktplaats ook broodfokkers en handelaren actief. Wees hier dus bewust van! Zij geven niet zoveel om de gezondheid van de pups, maar kijken vooral naar hun eigen portemonnee.

Ze laten dus gewoon honden een nestje krijgen ook al zijn de honden niet gezond. Voor je het weet zit jij dan ook met een zieke puppy thuis en dat wil je natuurlijk niet.

Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een goede fokker

Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten als je een puppy wil kopen via Marktplaats. Stel ten eerste veel vragen aan de verkoper. Als hij deze ontwijkend beantwoordt of helemaal geen antwoord geeft, is dat geen goed teken.

Een fokker vertelt namelijk maar al te graag over zijn honden en manier van fokken omdat het zijn passie is. Ook is het belangrijk dat alle papieren goed in orde zijn, maar let er wel op dat deze ook weer makkelijk vervalst kunnen worden. Daarnaast zal een goede fokker jou ook vragen stellen, want hij wil er ook zeker van zijn dat zijn hondjes op een goede plek terechtkomen.

Leer alles over jouw Berner Sennen puppy

Wil je álles weten over jouw Berner Sennen puppy? Bekijk dan ook het Berner Sennen Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

berner sennen namen

Zo bereid je je huis voor

Zo, je hebt je puppy uitgekozen. Eindelijk! Dan is het nu wachten op het moment dat je hem ook daadwerkelijk mee naar huis mag nemen. Meestal duurt dat nog even en dat is eigenlijk alleen maar handig, want dan heb je alle tijd om je huis helemaal puppy-proof te maken.

Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt doen waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Zorg er ten eerste voor dat alle mogelijke problemen of gevaarlijke dingen in huis weggehaald worden zodat je Berner Sennen ook niet het risico loopt om in gevaar te komen.

Hoe je dit het beste doet, is door je huis te bekijken op ooghoogte van de pup. Op deze manier zie je namelijk dingen die je pup wel ziet, maar die jij misschien niet zo snel ziet. Denk hierbij aan scherpe voorwerpen of loszittende kabels. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de trap blokkeert. Puppy’s mogen namelijk nog niet op de trap lopen omdat dat niet goed is voor hun lichaam en bovendien lopen ze het risico om van de trap te vallen.

Een schoon huis

Daarnaast is het ook belangrijk dat je huis goed schoon is. Als je niet wil dat jouw puppy aan jouw sloffen gaat kauwen, dan moet je er ook voor zorgen dat hij er niet bij kan. Zet geen vaas of fotolijstje neer op een plek waar je Berner Sennen het op de grond kan gooien.

Wanneer alles goed weggestopt is, zoals stekkerdozen of kleine voorwerpen die hij op kan eten, kan je hond er natuurlijk ook niet bij. Een schoon huis lokt dus minder goed uit tot baldadigheid. Daarnaast is het ook belangrijk dat hij niet bij schoonmaakspullen kan komen, want deze mag hij natuurlijk niet tot zich nemen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Berner Sennen?

Bekijk dan het Berner Sennen Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Berner Sennen wilde weten in één compleet e-book!”

Berner Sennen Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Berner Sennen!

  • Wil je een Berner Sennen kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Berner Sennen zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Berner Sennen trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Berner Sennen de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Berner Sennen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Berner Sennen Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Berner Sennen Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Berner Sennen Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload