Home | Berner Sennen x Sint Berner kruising: maak kennis met deze mooie mix
Kruising Berner Sennen en Sint Berner

Berner Sennen x Sint Berner kruising: maak kennis met deze mooie mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een hond gaat kopen, kies je bijvoorbeeld voor een bepaald ras. Zo heb je een Labrador, een Poedel of natuurlijk een Berner Sennenhond. Een andere optie is echter om te kiezen voor een kruising tussen twee rassen. In dit geval zijn de ouders van het nestje dus niet allebei van hetzelfde ras, maar juist allebei van een ander ras. Dit wordt al ontzettend lang gedaan en is dus helemaal niet gek.

Op deze manier krijg je een hondje die de uiterlijke kenmerken van allebei de rassen heeft, maar ook dezelfde karaktertrekjes. Ook met de Berner Sennen wordt gekruist, zo ook met de Sint Bernard. Je krijgt dan de Sint Berner.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Berner Sennen nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Berner Sennen!

De Sint Bernard

Als je meer wil weten over de Sint Berner, dan is het belangrijk dat je ook wat weet van beide rassen. Laten we beginnen met de Sint bernard. Het is een grote hond met een gespierde en sterke bouw. Hij kan zowel kortharig als langharig zijn. Zijn hoofd is zwaar en licht geplooid.

Zijn bovenlippen hangen iets over zijn onderkaak heen. De vacht heeft een roodbruine kleur en hij heeft witte aftekeningen op zijn borst, poten, neus, nek en de punt van zijn staart. Gemiddeld is dit ras tussen de 65 en de 90 centimeter hoog en weegt hij tussen de 65 en de 80 kilo.

Het karakter

De Sint Bernard is een rustige hond die erg rustig, beheerst en vriendelijk is. Hij is daarnaast ook heel speels en kan ook uitstekend met kinderen overweg. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en waakt dan ook over zijn gezin.

Dit ras voelt de emoties van mensen heel goed aan. Hij heeft wel een consequente opvoeding nodig, anders kan hij zijn eigen regeltjes gaan bepalen. Gelukkig reageert hij goed op een geduldige en vriendelijke manier van opvoeden. De Sint Bernard is een echte knuffelbeer die graag bij het gezin hoort.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Berner Sennen wordt ook uitgebreid behandeld in Berner Sennen Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

berner sennen opvoeden

De Berner Sennen

De Berner Sennenhond is een grote hond die erg gespierd is. Hij is iets langer dan dat hij hoog is. Zijn vacht heeft middellange, golvende haren die drie verschillende kleuren heeft. De basiskleur is zwart. Op zijn wangen, poten, borst en boven de ogen zitten tankleurige markeringen. Verder heeft hij witte markeringen op zijn voeten, borst, het puntje van zijn staart en heeft hij een bles op zijn hoofd.

Hij heeft een dubbele vacht met een dikke isolerende wollen onderlaag en een bovenlaag met dekhaar. Ook de staart van de Berner Sennenhond heeft lange haren en deze hangt naar beneden. Gemiddeld is een Berner Sennenhond tussen de 54 en de 64 centimeter hoog en weegt hij tussen de 40 en de 60 kilo.

Het karakter

Het karakter van de Berner Sennen is rustig. Hij is heel beheert, vriendelijk en een echte knuffelbeer, al kan hij soms wel een beetje lomp zijn dankzij zijn grote figuur. Het is een aanhankelijke hond die goed met kinderen overweg kan. Tegelijkertijd is het ook een hele zelfstandige hond.

Dat is ook niet zo gek, want hij werd vroeger vaak gebruikt als werkhond en hij ging ook in zijn eentje te werk. Dit zorgt er ook voor dat hij redelijk eigenwijs kan zijn, maar het betekent ook dat je hem gerust even alleen kan laten. Het is nog altijd een waakse hond, maar hij zal niet agressief worden.

Leer alles over jouw lieve Berner Sennen

Wil je álles leren over jouw Berner Sennen? Bekijk dan ook het Berner Sennen Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Kruising Berner Sennen en Sint Berner

De Sint Berner

De Berner Sennen en de Sint Bernard lijken qua karakter redelijk op elkaar, dus dan weet je ook vrij zeker hoe de kruising tussen deze twee honden zal zijn. Het is een hele intelligente hond die erg toegewijd zal zijn aan zijn gezin.

Hij zal nooit ver van je vandaan zijn, dus raak maar alvast gewend aan zijn aanwezigheid. Het is een hele beschermende hond die ervan houdt om te knuffelen. Hierdoor is het ook een ideale hond voor gezinnen met kleine kinderen. Het zal namelijk een hele goede oppashond zijn, maar ook een fijne teddybeer.

Beide rassen komen uit Zwitserland, dus wanneer je de Berner Sennen kruist met de Sint Bernard, krijg je de koning van de Zwitserse berghonden. De Sint Berner is gemiddeld tussen de 60 en de 74 centimeter hoog en heeft een gewicht van tussen de 40 en de 64 kilo. Hierdoor is het dus een redelijk grote hond.

Het is daarom ook het beste als hij in een redelijk groot huis woont waar hij voldoende ruimte heeft om af en toe rond te dwalen. Net als zijn beide ouders heeft hij een dikke vacht die mooi glanst en hem goed warm houdt. Ook hebben beide ouders de kleuren zwart, wit en bruin in hun vacht en de Sint Berner zal dit dus ook hebben.

De voordelen van een kruising

Het kruisen van twee verschillende rassen heeft verschillende voordelen. Rashonden krijgen meestal te maken met specifieke kwaaltjes en ziektes en door twee rassen met elkaar te mixen, wordt dit minder. Hierdoor is een kruising vaak wat sterker en gezonder dan een pure rashond.

Daarnaast is het vaak ook wat gemakkelijker om ze aan te schaffen en zijn ze ook nog eens goedkoper. Ook het fokken is een stuk gemakkelijker omdat het aantal honden waar je uit kunt kiezen wat groter is. Hierdoor is het dus eenvoudiger om twee honden te vinden die helemaal gezond zijn.

De nadelen van een kruising

Er zitten natuurlijk ook wat nadelen aan het kopen van een kruising. Zo weet je niet altijd hoe de hond eruit komt te zien en hoe hij gaat zijn omdat allebei zijn ouders andere rassen zijn. Nou lijken de Berner Sennenhond en de Sint Bernard redelijk op elkaar, dus zal het in dit geval geen hele grote verrassing zijn hoe de Sint Berner zal zijn.

Het kan echter wel vervelend zijn wanneer de ouders van het nestje niet bekend zijn. Als één van de ouders bijvoorbeeld veel last heeft van ziektes, dan zul je dit dus niet te weten komen terwijl dit wel hele belangrijke informatie is.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Berner Sennen?

Bekijk dan het Berner Sennen Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Berner Sennen wilde weten in één compleet e-book!”

Berner Sennen Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Berner Sennen!

  • Wil je een Berner Sennen kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Berner Sennen zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Berner Sennen trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Berner Sennen de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Berner Sennen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Berner Sennen Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Berner Sennen Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Berner Sennen Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload